У Сенаті США підготували законопроект про нові санкції проти Росії - ЗМІ

Середа, 3 квітня 2019, 17:10

У Сенаті США підготовлений законопроект про нові санкції щодо Росії, щоб утримати Кремль від втручання в американські вибори.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Документ підготували сенатор-демократ Кріс Ван Холі і сенатор-республіканець Марко Рубіо. У 2018 році вони вже пропонували посилити санкції відносно Росії, проте законопроект до голосування так і не дійшов. Новий законопроект передбачається внести на розгляд Сенату 3 квітня.

Документ передбачає, що директор Національної розвідки США (DNI) протягом 30 днів після будь-яких виборів федерального масштабу повинен буде відзвітувати, чи втручалася в них Росія або інша іноземна держава.

У разі такого втручання санкції пропонується вводити протягом 10 днів. Відповідно до цього закону під санкції можуть потрапити два або більше російських банків зі списку: Сбербанк, Банк ВТБ, Газпромбанк, Зовнішекономбанк і Россельхозбанк.

Санкції також передбачають заборонити всі операції, які підпадають під юрисдикцію США, щодо російського суверенного боргу, російських державних облігацій і боргу будь-якої організації, що належить або контролюється урядом Росії.

Також обмежувальні заходи пропонується поширити на енергетичний і оборонний сектори російської економіки.

Санкції будуть включати заморожування будь-яких активів в Сполучених Штатах, на які націлені санкції, включаючи активи високопоставлених російських політичних діячів і лідерів бізнесу.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News