МЗС РФ звинуватило США і НАТО в підштовхуванні Києва до провокацій

Четвер, 4 квітня 2019, 13:23

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило НАТО і представника США при Альянсі в підштовхуванні Києва до провокацій через посилення чорноморського флангу.

Про це йдеться у офіційному коментарі МЗС РФ, присвяченому 70-річчю створення Альянсу, повідомляє "Європейська правда".

3 квітня під час брифінгу у Вашингтоні постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО у Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який буде гарантувати безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку і в Азовському морі.

У МЗС РФ стверджують, що такими заявами Київ свідомо "підштовхують до провокацій".

"Після мілітаризації північного сходу Європи, раніше спокійного з військової точки зору, в НАТО вирішили наростити військову присутність і на чорноморському фланзі. Посилюються всі компоненти: повітряний, наземний і морський. Американський постійний представник при НАТО заявляє, що це робиться "для гарантованого проходження українських судів", тобто підштовхує Київ до нових провокацій", - заявили в російському міністерстві.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу у Конгресі США в середу назвав все більш агресивну Росію одним із головних викликів Альянсу.

Нагадаємо, з 5 до 13 квітня у Чорному морі відбудуться масштабні багатонаціональні морські навчання НАТО "Морський щит-2019".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування