Команда Зеленського про шоу в "день тиші": По-іншому діяти неможливо

П'ятниця, 5 квітня 2019, 08:39

У команді кандидата у президенти Володимира Зеленського появу проектів за участі шоумена в "день тиші" вважають законною і рівноцінною діям Петра Порошенка.

Про це йдеться у спецрепортажі програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший") – "Вперед, на Банкову!".

"Якщо будемо говорити про "день тиші" на "1+1", давайте згадаємо "день тиші" з молебнем за єдність України, який виконував чинний президент", – заявила радниця з правових питань Зеленського Ірина Венедіктова.

На її думку, це "рівнозначні події".

"Я сприймаю це правильно, тому що по-іншому в нашій ситуації діяти неможливо. Все – в межах закону", – прокоментувала "Схемам" Венедіктова.

Нагадаємо:

  • 30 березня, у "день тиші" перед виборами президента програма телеканалу "1+1" містила низку програм з участю кандидата в президенти, артиста й коміка Володимира Зеленського, хоча агітація в цей день заборонена.
  • Того ж дня за участю президента Петра Порошенка у Києві відбувся молитовний захід, який транслювали в ефірі телеканали "Прямий" і "5-й канал".
  • Відповідно до закону "Про вибори президента України", передвиборна агітація закінчується о 24-й годині останньої п'ятниці перед днем виборів.
  • За законом агітацією є: "оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв’ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень", а також "проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії-суб’єкта виборчого процесу чи кандидата на посаду президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку".
  • У "день тиші" у Києві були білборди, які опосередковано нагадували про кандидатів у президенти Володимира Зеленського, Петра Порошенка та Юлію Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News