Новини 5 квітня: День аналізів

П'ятниця, 5 квітня 2019, 21:37

Кандидати у президенти здають аналізи і це усі обговорюють, Україна програла ключову торговельну суперечку з РФ у СОТ у справі щодо транзитних перевезень — новини, які були актуальні 5 квітня.

Про аналізи Зеленського та Порошенка

Вранці 5 квітня Зеленський заявив, що здав кров у "Євролабі", власник якої підтримує шоумена, а Порошенко – кров, сечу й волосся у медпункті НСК "Олімпійський".

Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат.

А от із Зеленським стався казус. Він оприлюднив результат аналізу, згідно з яким наркотичних речовин у його організмі немає. Однак на документі "датою забору матеріалу" було вказане 2 квітня. За 15 хвилин кандидат видалив цей документ і оприлюднив новий із іншою датою – 5 квітня.

У клініці "Євролаб" кажуть, що у результатах помилково вказали невірну дату забору крові.

Про Тимошенко

Лідерка ВО "Батьківщина" і екс-кандидат у президенти Юлія Тимошенко не відповіла на пропозицію Зеленського стати ведучою на дебатах між ним і Порошенком.

Про Telegram-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є телеграм-канал "УП. Кляті питання". На нього підписано більше 12 тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі щось постійно пояснюють, з усього жартують майже у кожному пості, а ще відповідають на питання читачів.

Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини, які не про аналізи

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади заступника глави Служби безпеки Сергія Базюка та призначив Владислава Косинського, який раніше був звільнений з посади керівника управління СБУ у Сумській області і якого місцева влада звинувачувала у "кришуванні" кримінальних схем на Сумщині.

Україна програла ключову торговельну суперечку з РФ у СОТ у справі щодо транзитних перевезень.

У Державній прикордонній службі заявили, що через зникнення "євробляхарів" на кордоні зменшився потік автомобілів на 460 тисяч.

Українці мають сплатити податки до 26 квітня у зв’язку з перенесенням робочих днів на травневі свята.

Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2019 році до 2,7% із 2,9%.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в п'ятницю звернулася до президента Європейської ради Дональда Туска з проханням відкласти Brexit до 30 червня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування