Трамп розповів, як визнав анексію Голанських висот після "коротенького уроку історії"

Неділя, 7 квітня 2019, 18:54

Президент США Дональд Трамп розповів, що вкрай чутливе для країни рішення про визнання Голанських висот частиною Ізраїлю він приймав швидко, після "невеличкого уроку історії" від радників.

Про це він заявив у Лас-Вегасі, виступаючи на зібранні Республіканської єврейської коаліції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times of Israel.

Президент розповів, що спілкувався  телефоном зі своїм радником і зятем Джаредом Кушнером, послом Ізраїлю Давидом Фрідманом та радником Джейсоном Грінблаттом на сторонню тему, а потім раптово підняв питання Голанських висот.

"Я сказав: хлопці, зробіть мені послугу. Дайте мені коротенький курс історії. Тільки пошвидше. У мене є багато над чим працювати: Китай, Північна Корея. Давайте  швиденько" - пригадав Трамп деталі розмови.

"Я сказав: "Як ви дивитеся на те, що я визнаю все те, про що ми тут говоримо?", бо я згоден, вам це потрібно, вам треба висоти" - звернувся Трамп до ізраїльського посла, який дуже здивувався такому кроку.

"Гадаю, я можу зробити це просто зараз. Давайте щось підпишемо" - пригадав Трамп цю ж розмову.

"Ми приймаємо швидкі рішення і ми приймаємо хороші рішення" - заявив президент США натовпу під час виступу у Лас-Вегасі.

Вперше Дональд Трамп заявив про потребу визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами 21 березня, а відповідний указ було підписано під час візиту прем’єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху у Вашингтон 25 березня.

Голанські висоти, у минулому частина Сирії, були захоплені Ізраїлем в 1967 році в ході Шестиденної війни.

Анексія Голанських висот не визнана ні світовим співтовариством, ані Радою Безпеки ООН. США 52 роки дотримувалися політики невизнання. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News