Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волонтери антидопінгу готові протестувати Порошенка й Зеленського

Понеділок, 8 квітня 2019, 14:08

Волонтерська антидопінгова асоціація (VADA) готова протестувати кандидатів у президенти України Петра Порошенка й Володимира Зеленського, її фахівці будуть у Києві днями.

Про це повідомив боксер Володимир Кличко у Twitter, пославшись на президента й голову правління VADA Маргарет Гудмен.

Твіт містить її відеозвернення. На перших секундах відео звук зникає, але слова Гудмен протитровано українською.

"Якщо кандидати в президенти України погодяться, ми матимемо за честь і гордість допомогти їм продемонструвати чистоту змагань і чесність їхньої політики", – сказала керівниця VADA (The Voluntary Anti-Doping Association).

На сайті VADA інформації про це немає.

Раніше помилково поширилася інформація про можливість тесту фахівцями Світової антидопінгової агенції (World Anti-Doping Agency, WADA). Скористатися міжнародними експертами кандидатам запропонував український боксер Володимир Кличко: він спершу написав про WADA, а потім виправа на VADA.

Тепер боксер запитує: "Ви готові, панове кандидати в президенти, здати тести?".

Нагадаємо:

  • Минулого тижня кандидати в президенти України – шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко – влаштували шоу зі здачею аналізу на наркотики та алкоголь. Ініціатором тестування став Зеленський, який потім мав конфуз із результатами аналізів.
  • Після цього Порошенко заявив про загрозу обрання президентом людини, яка, можливо, "має наркотичну залежність", і про готовність пройти міжнародний тест.
  • Порошенко й Зеленський за результатами голосування 31 березня пройшли у другий тур виборів президента, який має відбутися 21 квітня.
  • За законом, дебати мають відбутися у п’ятницю перед виборами, тобто 19 квітня.
  • Зеленський сподівається провести дебати з Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський". Порошенко готовий до дебатів на стадіоні: він пропонував дебатувати у декілька етапів, зокрема 14 квітня, але згоден на будь-яку дату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування