Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи розповіли, за кого голосуватимуть виборці Тимошенко і Гриценка

Понеділок, 8 квітня 2019, 16:24
Соціологи розповіли, за кого голосуватимуть виборці Тимошенко і Гриценка

Виборці найбільш рейтингових кандидатів у президенти, які не потрапили до другого туру, схиляються голосувати за шоумена Володимира Зеленського.

Про це 8 квітня на брифінгу розповів заступник директора центру імені Разумкова Михайло Міщенко, пише LIGA.net.

"Електорат найбільш рейтингових політиків, які не вийшли до другого туру, більше схиляється голосувати за Зеленського, ніж за Порошенко. Але це було опитування ще до першого туру. Значний вплив на позицію електорату того чи іншого політика буде надавати заклик самого кандидата", - сказав Міщенко.

Він розповів, що за результатами одного з передвиборних опитувань серед тих, хто голосував за кандидата в президенти, лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 41% респондентів відповіли, що будуть голосувати за Зеленського, а 10% - Петра Порошенка.

Серед виборців, які голосували за лідера "Опозиційною платформи - За життя" Юрія Бойка, 35% відповіли, що голосуватимуть за Зеленського і тільки 2% за Порошенка.

Серед тих, хто голосував за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, 25% - за Зеленського, 19% - Порошенко.

Також зазначається, що 32% електорату лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка готові проголосувати за Зеленського, а 16% планували віддати свій голос за Порошенка.

Читайте також: Зібрати всіх. Яким може бути другий тур Порошенка і Зеленського

Нагадаємо:

  • У першому турі виборів, які відбулися 31 березня, перемогу здобули Володимир Зеленський (понад 30% голосів) та Петро Порошенко (трохи менше 16%).  
  • Наразі між кандидатами точиться дискусія з приводу часу і місця проведення дебатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування