Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще одна жертва підпалу трави: рятувальники закликають до здорового глузду

Вівторок, 9 квітня 2019, 13:12
Ще одна жертва підпалу трави: рятувальники закликають до здорового глузду
Укрінформ

В результаті пожеж у природних екосистемах на Харківщині за минулу добу загинула людина, пошкоджено 8 будівель.

Про це повідомляє 9 квітня прес-служба ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області.

 

"Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку 86 разів залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, торішнього листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала близько 20 га", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пожежі призвели до знищення чи пошкодження 2 приватних будинків, 6 господарчих споруд, гаражу, 2 парканів, а найголовніше – одна з них забрала життя чоловіка, який опинився у вогняному епіцентрі.

Крім того, вогонь від палаючої трави в одному з випадків пошкодив кабелі мобільного зв’язку.

 

Рятувальники відзначають, що негативна тенденція масового спалення громадянами сміття та сухої трави всупереч вимогам правил пожежної та екологічної безпеки зберігається.

 

ДСНС вкотре звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Також рятувальники закликають усіх небайдужих: "Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером "101".

 

Нагадаємо:

  • 7 квітня на Житомирщині через самовільний підпал загинуло літнє подружжя: жінка померла від опіків на місці, її чоловік 82-річний дідусь – у лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування