У Мінську знову не домовилися про перемир’я на Донбасі

Середа, 19 червня 2019, 20:55
У Мінську знову не домовилися про перемир’я на Донбасі

Представники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі 19 червня в Мінську не дійшли згоди стосовно спільної заяви.

Про це повідомив представник ОБСЄ на переговорах групи посол Мартін Сайдік, передає Радіо Свобода.

Як повідомляє видання, на засіданні в Мінську 5 червня сторони домовилися через два тижні підписати нову угоду про перемир’я.

При цьому зазначається, що сторонам також не вдалося домовитися щодо розведення сил та засобів ураження в районі Станиці Луганської.

"Попри очевидну зацікавленість сторін у так званому "хлібному" перемир’ї вони не змогли дійти згоди щодо тексту спільної заяви", -- сказав Сайдік.

Як повідомляє видання, Сайдік висловив надію, що 2 липня, коли відбудеться наступне засідання групи, сторонам таки вдасться дійти згоди.

Нагадаємо:

  • Раніше представник України в ТКГ Леонід Кучма заявив, що Рада національної безпеки і оборони може переглянути торгівельні обмеження по відношенню до ОРДЛО тільки після повернення українських активів в українське правове поле.
  • 19 червня президент Володимир Зеленський призначив чотирьох уповноважених представників України в робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування