Кандидатів від партії Саакашвілі не пустили на вибори

Неділя, 23 червня 2019, 21:44
Кандидатів від партії Саакашвілі не пустили на вибори

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил".  

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на черговому засіданні 23 червня. 

"Розглянувши відповідні документи, ЦВК відмовила у реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку "Руху Нових Сил"  у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів, висунутих в одномандатних виборчих округах", - йдеться у повідомленні. 

У Центрвиборчкомі пояснили, що позачергові вибори було призначено указом президента від 21 травня.

"Відтак, розгляд 8 травня на засіданні політради партії "РНС" питань, пов’язаних з участю партії у позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений", - заявили у ЦВК. 

За даними комісії, позачерговий з’їзд "Руху Нових Сил", що був скликаний 10 червня та на якому було затверджено виборчий список кандидатів "відбулися у порушення вимог статуту цієї партії". 

У ЦВК заявили, що копію рішення ЦВК та копію протоколу засідання ради партії "РНС" від 8 травня і протоколу позачергового з’їзду "РНС"  від 10 червня надішлють Нацполіції "для здійснення перевірки та у разі необхідності - вжиття передбачених законодавством заходів реагування".

Нагадаємо, 

  • Позачергові парламентські вибори призначено  на 21 липня 2019 року. 
  • Повний список зареєстрованих кандидатів у нардепи ЦВК оголосить 25 червня. 
  • Екс-глава Одеської ОДА, лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі був відсутній в Україні з лютого 2018 року, коли був видворений з України за часів президента Петра Порошенка із забороною в'їзду до 13 лютого 2021 року, до травня 2019 року, коли перемогу на президентських виборах здобув Володимир Зеленський. 
  • 28 травня 2019 Зеленський вніс зміни до указу Порошенка та повернув громадянство Саакашвілі.
  • 21 червня 2019 р. Печерський райсуд Києва визнав факт безперервного проживання Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що дало йому змогу балотуватися у народні депутати на дострокових парламентських виборах.
  • "Рух нових сил" йде на вибори до Верховної Ради самостійно, партія представила першу десятку кандидатів свого списку, який очолив Саакашвілі.
  • Саакашвілі заявляв, що піде до суду, якщо ЦВК не стане реєструвати його кандидатом у депутати на позачергових виборах. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...