Зеленський запросив Лукашенка в Україну

Понеділок, 15 липня 2019, 12:47

Джерело: білоруське державне інформагентство БелТА.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв запрошення президента Володимира Зеленського взяти участь у форумі регіонів 3-4 жовтня.

Посол Білорусі в Україні Ігор Сокол: "Ми отримали ряд позитивних сигналів від обраного президента України. Як ви знаєте, Володимир Зеленський запросив Олександра Лукашенка на Форум регіонів в Житомирі. Наш президент підтвердив свою участь. Це стане найважливішим заходом в двосторонніх відносинах".

Чому це важливо: Президент Володимир Зеленський запропонував главі держави-агресора Володимиру Путіну говорити безпосередньо в присутності світових лідерів і запропонував в якості майданчика для зустрічі столицю Білорусі Мінськ. Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав пропозицію Зеленського зустрітися лідерам України, Росії, США, Великобританії, Німеччини, Франції в Мінську.

Історія питання:

  • 7 липня ведучий програми "Вести недели" на каналі "Росія 24" Дмитро Кисельов анонсував телеміст "Треба поговорити" на 12 липня спільно з телеканалом NewsOne, який входить в медіа-групу кума Путіна Віктора Медведчука.
  • Зеленський заявив, що замість телемосту з РФ треба говорити прямо з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, і він готовий до такої розмови за участю світових лідерів в Мінську.
  • 8 липня після акцій протесту NewsOne скасував телемарафон.
  • Попередній Форум регіонів України та Білорусі відбувся у жовтні 2018 року у Гомелі. В ньому брав участь п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News