Новини 8 липня: скасування телемосту, саміт ЄС-Україна, пережеребкування партій

Понеділок, 8 липня 2019, 20:55

Телеканал "NewsOne" відмінив телеміст із телеканалом "Росія24", у Києві відбувся саміт Україна-ЄС, віцепрем’єрку з євроінтеграції не пустили на саміт, суд скасував пережеребкування партій - новини, які були актуальні 8 липня 

Про телеміст

Телеканал NewsOne  cкасував телеміст із телеканалом Кремля, який мали провести 12 липня, через погрози фізичної розправи.

Напередодні,в ефірі телеканалу Росія24 Дмитро Кисельов анонсував проведення телемосту "Треба поговорити". Свій протест відразу висловили очільники партій "Європейська Солідарність", "Голос" та Володимир Гройсман. А також громадські активісти, які закликали всіх на протест під стінами телеканалу.

Володимир Зеленський  назвав телеміст "дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами" та запросив Путіна зустрітися в Мінську з Трампом, Мей, Меркель та Макроном.

Проте на NewsOne у свою чергу розповіли, яким мав бути телеміст: "Телеміст замислювався як журналістський проект без політики. Без присутності в студії політологів, політиків, пропагандистів. Без тих, хто сумнівається в тому, що Крим і Донбас - це Україна".

Про саміт Україна-ЄС

У Києві відбувся 21-й саміт Україна – Європейський Союз.

ЄС на саміті представили президенти Європейської ради Дональд Туск і Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, Україну – президент Володимир Зеленський.

На саміті підписали угоду про додаткову підтримку Євросоюзом сходу України, яка передбачає виділення 10 мільйонів євро.

А ще, на захід не пустили віцепрем’єрку з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе. Чиновниця звинуватила Гройсмана у тому, що він викреслив її із списків. У Гройсмана цю інформацію спростували. У ЄС поки не коментують

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є телеграм-канал "УП. Кляті питання".

На нього підписано більше 15 тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі щось постійно пояснюють, з усього жартують майже у кожному пості, а ще відповідають на питання читачів.

Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Верховний суд скасував пережеребкування партій. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду задовольнив апеляцію Центральної виборчої комісії та скасував рішення Шостого апеляційного адмінсуду про повторне жеребкування партій.

Зеленський звільнив першого заступника голови Антимонопольного комітету - Марію Ніжнік. Чиновниця була призначена на цю посаду п'ятим президентом України Петром Порошенко в липні 2015 року.

З’явилося відео штовханини в ізоляторі, після якої Балуха засудили на 5 років. 

Видання Крим.Реалії опублікувало відео з камер спостереження в Роздольненському ізоляторі, на якому зафіксовано момент конфлікту між українським активістом Володимиром Балухом і екс-начальником ізолятора Валерієм Ткаченком

Кандидатку в народні депутати від "Слуги народу", виконавчу директорку Незалежної асоціації банків України Олену Коробкову, на її думку, незаконно виключили зі списку партії.

Грузинська телекомпанія "Руставі-2" вночі в понеділок тимчасово припинила мовлення через акцію протесту, що триває перед її офісом у зв'язку із нецензурним випадом журналіста Георгія Габунія на адресу Володимира Путіна в ефірі. Габунія у своєму монолозі згадав покійних матір і батька Путіна, побажавши їм "горіти в пеклі" і додавши, що хотів би "н****ти на їхні могили".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування