Пожежа в Одесі: серед постраждалих дитина і двоє іноземців

Субота, 17 серпня 2019, 13:37

Джерело: доповідь директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Ігоря Гінжула, пост прем’єра Володимира Гройсмана у Facebook

Серед постраждалих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар", де загинули 8 людей, двоє іноземців та одна дитина.

Пряма мова Гінжула: "7 осіб госпіталізовані у міську лікарню Одеси, серед яких один іноземець, громадянин Сьєрра-Ліоне: 6 осіб у важкому стані, 1 – у стані середньої важкості. Дві особи госпіталізовані в опікове відділення одеського обласного центру: одна у важкому стані, одна – у стані середньої важкості".

"Постраждалі отримали опіки різних ступенів важкості тіла та дихальних шляхів, а також отруєння продуктами горіння".

Деталі: Гінжул розповів, що ще одному іноземцю, громадянину Литви, надали амбулаторну допомогу, але від госпіталізації він відмовився.

Також серед пацієнтів, яким надавали допомогу, 2 – мешканці Одеси, 3 – Одеської області, 1 -  Херсонської області, 1 – з Сум та 1 – з Маріуполя.

Загалом, за даними правоохоронців, серед евакуйованих з готелю було 29 іноземців.

Прем’єр Володимир Гройсман після пожежі доручив "негайно розпочати масштабні перевірки місць відпочинку людей - передусім готелів і санаторіїв".  

Передісторія:

  • Уночі 17 серпня у готелі "Токіо-Стар" спалахнула пожежа, у результаті якої загинули 8 людей. Ще десятеро – госпіталізовані.  
  • Поліція за даним фактом відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України". 
  • Президент Володимир Зеленський назвав пожежу в одеському готелі злочинним недбальством і пообіцяв, що особисто простежить, щоб власник будівлі поніс покарання.
  • Представники ДСНС на брифінгу повідомили, що двоповерховий готель був переобладнаний з колишнього трамвайного депо, а деякі з його 270 номерів не мали навіть вікон. 
  • Поліція розглядає три версії пожежі в одеському готелі "Токіо Стар", серед них і підпал з метою приховування вбивства.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування