У Зеленського запевняють, що бюджетників на День Незалежності звозити не будуть

Субота, 17 серпня 2019, 20:53
У Зеленського запевняють, що бюджетників на День Незалежності звозити не будуть

Джерело: Telegram-канал Офісу президента України 

Участь працівників бюджетної сфери у заходах з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України є добровільною. 

Деталі: Відповідно до заяви ОПУ, розпорядження Офісу президента щодо формування делегацій у регіонах "має на меті надати допомогу тим, хто хоче приєднатися до урочистостей". 

Пряма мова: "Інформація про те, що Офіс президента нібито примусово збирає вчителів, лікарів і представників громадськості на генеральну репетицію святкування, не відповідає дійсності.  ...Йдеться не про глядачів, а саме про учасників заходів, які представлятимуть усі регіони країни. ... Місцеві органи влади мають зібрати інформацію щодо складу делегацій для того, щоб учасники не відчували проблем з тим, як дістатися до Києва". 

В ОПУ також заявили, що значну частину запрошених буде відзначено нагородами. 

Передісторія:

  • На початку липня президент Володимир Зеленський заявив, що вирішив скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти вручити військовим у вигляді премій.
  • Колишній президент Петро Порошенко назвав це рішення свого наступника "не дуже далекоглядним".
  • Згодом глава ОПУ Андрій Богдан заявив, що у 2019 році День Незалежності святкуватимуть у новому форматі: за його словами, відбудеться хода гідності, в якій візьмуть участь представники різних військ, учасники АТО, медики, вчителі, волонтери і керівництво країни.
  • За даними ОПУ, у плані заходів 24 серпня - ушанування пам'яті загиблих, загальнонаціональна хвилина мовчання, музично-хореографічний флешмоб та марш захисників України за участі ветеранів.
  • Режисером заходу є колишній бізнес-партнер Зеленського Алан Бадоєв разом з хореографом Оленою Коляденко. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування