Новини 5 серпня: Посади для "слуг народу", проблема Донбасу

Понеділок, 5 серпня 2019, 21:22

У "Слузі народу" визначилися, хто очолить Верховну Раду і комітети, Разумков сказав, що проблема Донбасу не вирішується законами — новини, які були актуальні 5 серпня.

Про посади для "СН"

Глава партії "Слуги народу" Дмитро Разумков може стати спікером нового парламенту, а Давид Арахамія очолити фракцію СН. На посаду віце-спікера пропонують Руслана Стефанчука.

Повний список заступників голови фракції та кандидатур на посади голів комітетів у парламенті — за посиланням

Про проблему Донбасу

Разумков визнав, що повернути мир на Донбас прийняттям будь-яких законів неможливо. При цьому він зазначив, що в новій Верховній Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу, але повторив, що у проблемі війни це не питання законів.

Про телеграм-канал "Української правди"

Нагадуємо, що у нас є телеграм-канал "УП. Кляті питання", який читає більше 15 тисяч людей. У нас там завжди короткі та зрозумілі відповіді про те, що відбувається у країні та світі і смішні підводки до публікацій.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський 7-8 серпня перебуватиме з візитом у Туреччині, де зустрінеться з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським патріархом Варфоломієм.

Команда президента працює над проектом, який дозволить українцям голосувати онлайн на виборах.

Зеленський призначив на посаду командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, а Олександр Сирський, який займав цю посаду, став командувачем сухопутних військ Збройних сил.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що розпочали розслідування щодо можливого підкупу глави офіса президента Андрія Богдана в інтересах мера Києва Віталія Кличка. Пізніше друг керівника ОП Андрій Вавриш заявив, що ті, хто вступився за Кличка, жалкують про те, що пропонували Богдану "хабар".

Мешканці Подільська Одеської області загрожує покарання за підкуп виборців. "За 1000 грн подільчани мали проголосувати за одного з кандидатів в окрузі. Загалом жінка "придбала" 16 голосів", – інформує прокуратура.

Державне бюро розслідувань оголосило двом топ-менеджерам збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови. На причетність до злочину перевіряють також народного депутата.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування