Новини 7 серпня: Загиблі військові, розмова Зеленського з Путіним

Середа, 7 серпня 2019, 21:43

З’явилися імена загиблих під Павлополем, Зеленський провів телефонну розмову з Путіним — новини, які були актуальні 7 серпня.

Про загиблих військових

В зоні Операції об’єднаних сил 6 серпня загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

На брифінгу начальник генштабу ЗСУ Руслан Хомчак доповів, що військові в момент ворожого обстрілу перебували в окопі і встановлювали інженерне обладнання.

Про розмову президентів

Володимир Зеленський вранці 7 серпня провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. "Терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей", – сказав Зеленський.

Згодом, у Кремлі розповіли свою версію розмови. "Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення", – йдеться в повідомленні прес-служби Путіна.

Пізніше на сайті президента України з’явився прес-реліз, згідно з яким "Володимир Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України".

Про телеграм-канал "Української правди"

Нагадуємо, що у нас є телеграм-канал "УП. Кляті питання", який читає більше 15 тисяч людей. У нас там завжди короткі та зрозумілі відповіді про те, що відбувається у країні та світі і смішні підводки до публікацій.

Про інші важливі новини

У відповідь на петицію до президента звільнити Андрія Богдана з посади голови Адміністрації президента Володимир Зеленський відповів, що уже зробив це. Після інавгурації Зеленський переформатував Адміністрацію президента в Офіс президента. Андрій Богдан, який був головою АП, став керівником ОП.

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном, під час якої поінформував свого французького колегу про загибель чотирьох українських військовослужбовців у результаті обстрілу. Макрон погодився з необхідністю проведення зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки найближчим часом.

Державне бюро розслідувань викликало Петра Порошенка на допит 12 серпня у справі стосовно можливого ухилення від податків під час купівлі телеканалу "Прямий".

Зеленський заявив, що незабаром Україна законодавчо спростить отримання дозволу для відвідування окупованого Криму для переселенців.

Верховний Суд поновив арешт усього рухомого та нерухомого майна підприємства "Рівнеазот", яке належить Дмитру Фірташу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування