Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 9 серпня: засідання нової Ради, комітети у парламенті

П'ятниця, 9 серпня 2019, 21:32

Перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня, "Слуга народу" пропонує зменшити кількість комітетів у парламенті — новини, які були актуальні 9 серпня.

Про засідання Ради

Перше урочисте засідання Верховної Ради 9 скликання відбудеться 29 серпня. Рішення було прийняте більшістю присутніх на засіданні підготовчої групи з числа новообраних депутатів 9 серпня.

Про комітети та посади

Партія "Слуга народу" пропонує зменшити кількість парламентських комітетів із 27-ми до 22-х.

Також у партії заявили, що готові віддати опозиції три посади. Опозиціонер може стати заступником голови парламенту. Також представники інших партій можуть очолити комісію з приватизації та новий комітет з прав людини та реінтеграції, в який "Слуга народу" пропонує трансформувати комітет з прав людини.

Разом з тим у "Слузі народу" не хочуть поступатися керівним місцем у комітеті нацбезпеки командувачу десантно-штурмових військ ЗСУ Михайлу Забродському.

Раніше у "Голосі" запропонували призначити кількох своїх депутатів очільниками деяких важливих напрямків роботи нової Верховної Ради.

Про телеграм-канал "Української правди"

Нагадуємо, що у нас є телеграм-канал "УП. Кляті питання", який читає майже 16 тисяч людей. У нас там завжди короткі та зрозумілі відповіді про те, що відбувається у країні та світі і смішні підводки до публікацій.

Про інші важливі новини

Одного із підозрюваних у справі "Роттердам+" затримали 8 серпня – це колишній член НКРЕКП Володимир Євдокімов, наразі Солом’янський суд обирає йому запобіжний захід. Прокурори просять заставу у 50 млн гривень.

У місті Судак на території окупованого півострова місцеві патріоти підняли державний прапор України на знак пам‘яті про чотирьох загиблих воїнів.

НАК "Нафтогаз України" оскаржує постанову Кабінету міністрів, якою було змінено розрахунки ціни газу для населення.

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information підвищило суверенний кредитний рейтинг України на дві позиції - із "CCC+" до "B". Аналітики агентства зазначили, що ВВП України зростає, інфляція уповільнюється, а тимчасове збільшення дефіциту платіжного балансу до 3-4% не вплине на кредитоспроможність України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування