Скасувавши візит до Польщі через ураган у США, Трамп поїхав пограти у гольф

Неділя, 1 вересня 2019, 22:05

Джерело: Bloomberg, DW

Президент США Дональд Трамп провів частину суботи, коли мав брати участь у заходах в Польщі з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни, за грою у гольф.

Деталі: Скасувавши візит до Польщі через те, що на Штати сунув ураган "Доріан", Трамп відправився у свій приватний гольф-клуб у Північній Вірджинії, регулярно отримуючи оновлену інформацію про шторм під час гри. Також він регулярно публікував твіти у своєму мікроблозі - про ситуацію з ураганом, вибори та судження про телеканал FoxNews.

Повідомляється, що вранці у суботу Трамп відправився до гольф-клубу на вертольоті, заночувавши у заміській президентській резиденції Кемп-Девід на півночі штату Меріленд.

"У резиденцію він повернувся приблизно за 4,5 години і провів післяобідній брифінг про "Доріан", - пише ЗМІ.

Перед поверненням до Вашингтона у неділю, де Трамп провів брифінг щодо ситуації з "Доріаном", президент також заночував у Кемп-Девіді.

У Білому домі заявили, що у поїздці Трампа супроводжував представник Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, який щогодини повідомляв президенту про ситуацію з ураганом.

"Зазвичай Білий дім не підтверджує ігри Трампа у гольф, але іноді публікує імена його партнерів по грі. Президентський прес-пул, якого не було у Кемп-Девіді, більшу частину суботи провів біля гольф-клубу", - пише Bloomberg.

Станом на 1 вересня ураган "Доріан" посилився до найвищої, п'ятої категорії. Шторм насувається на Багамські острови та США, його швидкість сягає близько 260 км/год. 

Трамп у своєму Твіттері заявив, що  ураган "Доріан" "виглядає як один з найбільших в історії" та не виключив, що руйнування перевищать попередні очікування.  Однак користувачі Твіттера нагадали президенту США, що за його каденцію США вже пережили щонайменше три урагани 5-ї категорії - "Irma", "Maria" та "Michael". 

Очікується, що у неділю "Доріан" налетить на декілька островів Абако на Багамах. За прогнозами метеорологів, центр буревію може тривалий час залишатися над Багамами і завдати великої шкоди.  Також очікується, що ураган продовжить рух до східного узбережжя Флориди і може попрямувати на північ до Джорджії та Південної Кароліни.

Влада закликала 400-тисячне населення Багам до евакуації на вищі частини островів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...