Новини 3 вересня: зняття недоторканності, законопроекти на розгляд КС

Вівторок, 3 вересня 2019, 21:34

Рада зняла недоторканність з нардепів, та віддала в Конституційний суд законопроект про призначення Зеленським керівництва ДБР і НАБУ — новини, які були актуальні 3 вересня.

Про недоторканність

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект про скасування недоторканності народних депутатів. За відповідне рішення проголосували 373 народні обранці.

Про законопроекти

Парламент направив до Конституційного суду президентський законопроект зі змінами до Конституції, яким пропонується надати главі держави право створювати регуляторні органи, призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР.

Також парламент направив до КС законопроект, який пропонує надати "народу" право вносити до Верховної Ради нові законодавчі пропозиції.

Пізніше парламент направив до КС проект закону про зменшення конституційного складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є телеграм-канал "УП. Кляті питання". На нього підписано більше 16 тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі щось постійно пояснюють, з усього жартують майже у кожному пості, а ще відповідають на питання читачів. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський перший, з міністрів нового уряду, публічно висловився про свою готовність стати донором.

На зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників, йшлося про виконання конкретних домовленостей, які відкриють шлях до зустрічі на вищому рівні, — міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Слідчі з Нідерландів, які розслідують скоєне 5 років тому на Донбасі збиття пасажирського лайнера Boeing MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, хочуть поговорити з Володимиром Цемахом, котрий перебуває під вартою в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...