Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба: Домовленості щодо Донбасу не означають миру з Росією

Понеділок, 7 жовтня 2019, 12:50

Досягнення домовленостей щодо врегулювання ситуації на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не варто розцінювати як встановлення миру з Росією.

Джерело: Укрінформ з посиланням на заяву віцепрем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції Дмитра Кулеби на зустрічі із бізнес-спільнотою

Пряма мова Кулеби: "Залишиться Крим, агресія Росії проти України почалася з окупації Криму, незаконної. Донбас, угода по Донбасу і мир із Росією - це різні речі.

Деталі: На його переконання, у цьому питанні українці мають бути реалістами та чітко усвідомлювати, що РФ і надалі намагатиметься заважати Україні у розвитку.

Пряма мова: "Стратегічна мета Росії - розворот України, наша стратегічна мета - продовження курсу. Це як ваші конкуренти, їх мета задавити вас на ринку, але це не означає, що ви будете сидіти, склавши лапки, і говорити, окей, задавили, так задавили. Кожен веде свою гру, і тут сили асиметричні".

Знати більше: Формула Штайнмаєра: Про що домовились у Мінську. Реакція

Штайнмаєр у законі: на що погодився Київ і чи є у "формулі" вивід російських військ

Передісторія:

  • 1 жовтня на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську домовились про розведення силу Петрівському та Золотому. 
  • Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, чому не слід її боятися.
  • Фракції "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" розкритикували узгодження тексту "формули".
  • 2 жовтня партія "Слуга народу" заявила, що підписання так званої "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України і РФ у нормандському форматі. 
  • Офіс президента розглядає два сценарії проведення виборів на окупованій території Донбасу – разом з черговими місцевими виборами по всій території України у жовтні 2020 року, або позачергові вибори в ОРДЛО навесні-влітку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...