Путін в день народження підняв собі і Медведєву зарплату

Понеділок, 7 жовтня 2019, 18:41

Президент Росії Володимир Путін підписав кілька указів про підвищення грошового утримання осіб, що заміщають державні посади Російської Федерації.

Джерело: РБК з посиланням на російський портал правової інформації

Деталі: Відповідно до указів президента зарплати глави держави, прем'єр-міністра і членів уряду, а також ряду інших осіб збільшуються на 4,3%

Відповідно до указу № 481, підписаного 7 жовтня - в день народження Путіна, грошова винагорода президента Росії і голови уряду "з метою забезпечення соціальних гарантій" збільшується з 1 жовтня 2019 року на 4,3%.

Аналогічним чином підвищуються зарплати міністра оборони РФ, глав МВС, МНС, ФСБ, Росгвардіі, СВР, ФСО і Державної фельд'єгерської служби, а також інших міністрів, віце-прем'єрів, секретаря Радбезу, глави ЦВК і так далі. Крім того, на 4,3% підвищено зарплати осіб, що заміщають державні посади Російської Федерації в дипломатичних представництвах і представництвах Російської Федерації при міжнародних організаціях.

Окремими указами на 4,3% з 1 жовтня підвищено грошове утримання голови Слідчого комітету і генерального прокурора.

У березні глава російського уряду Дмитро Медведєв підписав розпорядження про індексацію зарплат бюджетників і федеральних держслужбовців з 1 жовтня 2019 року.

За даними Росстату, середній оклад федеральних держслужбовців в 2018 році виріс на 5,4%, перевищивши 126 тис. руб. Це в три рази вище середньої зарплати росіян за підсумками минулого року. Найбільш високооплачуваними федеральними чиновниками були названі співробітники апарату уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...