Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибух у харківському пабі: обвинувачена отримала 11 років тюрми

Понеділок, 7 жовтня 2019, 18:53

Суд у справі про вибух у харківському пабі "Стіна", що стався у 2014 році, засудив 52-річну обвинувачену Марину Ковтун до 11 років позбавлення волі.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова судді: "Призначити покарання у вигляді 11 років із конфіскацією усього належного Ковтун майна".

Деталі: Таке рішення 7 жовтня ухвалив Київський райсуд Харкова.

Суд визнав Ковтун винною за ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами), ч. 5 ст. 27 ст. 258 (співучасть у теракті) Кримінального кодексу України.

Водночас з огляду на недоведеність суд визнав Ковтун невинуватою в посяганні на територіальну цілісність України, а також у вибухах у шахті біля заводу ім. Малишева та біля ресторану "Британія" і виправдав її за цими статтями.

Суд зазначив, що термін відбування покарання обчислюється з моменту взяття Ковтун під варту (16 листопада 2014 року) і до набуття чинності вироком, день попереднього ув'язнення враховується як два дні відбування покарання.

На цей вирок може бути подано апеляцію.

 
Марина Ковтун
фото: ua:Харків

Передісторія:

  • Пізно ввечері 9 листопада 2014 року у рок-пабі "Стіна" на вулиці Римарській у центрі Харкова пролунав вибух, в результаті якого постраждали 13 осіб.
  • Правоохоронці кваліфікували цю подію як теракт.
  • 17 листопада того ж року СБУ оголосила про знешкодження 12 членів диверсійно-розвідувальної групи, причетної до здійснення терактів і диверсій в Харкові і Харківській області, зокрема – вибуху у рок-пабі "Стіна".
  • Пізніше всіх підозрюваних у цій справі, окрім Ковтун, обміняли на наших військовополонених.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування