Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будинок подружжя суддів закидали "коктейлями Молотова"

Вівторок, 8 жовтня 2019, 14:17
Ілюстративне фото
24tv.ua

Поліція встановлює обставини загоряння будинку суддів на Херсонщині.

Джерело: поліція Херсонської області, прес-служба Ради суддів України

Деталі: Близько третьої години ночі на лінію "102" зателефонував мешканець села Малокаховка Каховського району та повідомив, що горить сусідський будинок. На місці події поліцейські встановили, що в будинку мешкає подружжя, які працюють суддями. Впродовж двох годин працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу. Ніхто із господарів не постраждав.

 

Попередньо правоохоронці встановили, що пожежа виникла внаслідок підпалу – на місці були виявлені пляшки із залишками легкозаймистої речовини. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.378 Кримінального кодексу "Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного".

Основною версією слідства є скоєння злочину у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілих. Проводяться слідчо-розшукові заходи. Їм загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років. 

Голова Ради суддів України Богдан Моніч уже заявив, що вимагає від керівників правоохоронних органів швидкого розслідування посягання на життя суддів Херсонської області.

За даними суддів, невстановлені особи шляхом кинули пляшки із запалювальною сумішшю на подвір'я та у вікно помешкання подружжя суддів Чаплинського районного суду та Новокаховського міського суду Херсонської області. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування