Викривач Трампа був пов'язаний із кандидатом від "демократів" – ЗМІ

Середа, 9 жовтня 2019, 11:08

Розвідник, який подав скаргу на розмову лідерів США та України, мав зв'язок із одним із кандидатів у президенти на виборах 2020 року від Демократичної партії.

Про це заявив генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон у Конгресі 4 жовтня, повідомляє "Washington Examiner" із посиланням на свої джерела.

"Генеральний інспектор сказав, що (інформатор) працював або мав якісь професійні відносини з одним із демократичних кандидатів", – сказало одне обізнане джерело.

"Генінспектор сказав, що викривач мав професійні відносини з одним із кандидатів 2020 року", – сказало інше джерело.

"Аткінсон сказав, що інформатор розкрив, що він був зареєстрованим демократом і що у нього раніше були робочі стосунки з нинішнім кандидатом у президенти від Демократичної партії 2020 року", – повідомив іще один співрозмовник видання.

За словами трьох співрозмовників, Аткінсон не ідентифікував кандидата від Демократичної партії, з яким у інформатора був зв'язок.

Неясно, якими були робочі чи професійні стосунки між ними.

У листі від 26 серпня генінспектор розвідувального співтовариства США повідомив, що анонімний інформатор про тиск Трампа на Україну показав "деякі ознаки суперечливого політичного ухилу на користь конкуруючого політичного кандидата".

Однак Аткінсон зазначив, що це не змінило його рішення про те, що скарга заслуговує довіри, особливо з урахуванням іншої отриманої інформації.

Знати більше Байден, Злочевський та Манафорт. Як давня українська історія може погубити Трампа 

Передісторія:

  • У Вашингтоні вибухнув скандал через розмову президента Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським, яка стривожила співробітника розвідки.
  • Увагу до скарги посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • Трамп і Зеленський спілкувалися телефоном у липні. На початку вересня у "The Washington Post" з’явилась інформація, що Трамп намагався змусити Зеленського втрутитися у президентські вибори в США 2020 року розслідуванням справи щодо сина свого ймовірного суперника Джо Байдена та ролі Хантера Байдена в українській газовій компанії.
  • Трамп заявив, що не сказав нічого недопустимого під час телефонної бесіди 25 липня зі своїм українським колегою, в якій, згідно з повідомленнями, він наполягав на розслідуванні проти екс-віцепрезидента США Джо Байдена та його сина.
  • Байден ще в 2015 році стверджував, що його син Хантер не має стосунку до корупційних схем в Україні в зв'язку з присутністю в раді директорів компанії "Burisma Holdings".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...