Гончарук заступився за Милованова: Фраза про Україну вирвана із контексту

Середа, 9 жовтня 2019, 15:35
Гончарук заступився за Милованова: Фраза про Україну вирвана із контексту

Фраза міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова на семинарі "Economy Lab" про Україну, яку поширюють в мережі, є вирваною з контексту промови.

Джерело: брифінг прем’єр-міністра Олексія Гончарука за підсумками засідання Кабінету міністрів

Пряма мова Гончарука: "Ця фраза, яка була нібито там проголошена Миловановим для того, щоб показати своє ставлення до України, такою не є насправді. Фраза була виголошена в контексті великої промови, зміст якої зовсім інший і це потрібно розуміти. Контекст завжди важливий, і вихопити пару слів з контексту для того, щоби дискредитувати людину, завжди можна".

Гончарук підкреслив, що всі міністри чинного уряду є патріотами і професіоналами, а вихоплена з контексту фраза п’ятирічної давнини точно не має бути предметом окремої оцінки і такої уваги.

Пряма мова: "Люди, які поширюють цей маленький фрагмент, якщо ви помітили, вони ж не все відео поширюють… вони мають на меті дискредитувати міністра економіки. Тому що він працює для того, щоб в Україні відбулися реформи, а це далеко не всіх влаштовує. Товариші, які хочуть щоб в Україні не відбулось ніколи ні земельної реформи, ні приватизації, того щоби не припинялися корупційні схеми, які кожного дня руйнуються зараз міністром Миловановим"

Прем’єр-міністр окремо звернувся до тих, хто поширив нарізане з виступу Милованова відео.

Пряма мова: "Товаріщі, не дочекаєтесь, український народ набагато розумніший ніж ви думаєте і такі розводи, які ви поширюєте, і фейки в соціальних мережах і взагалі в публічній площині ні до чого не призведуть"

Що було раніше: 7 жовтня у мережі почав поширюватися уривок виступу Милованова, на семінарі "Economy Lab" в 2015 році.

Виступаючи перед слухачами Милованов розказує: "Я поїхав з України в 1999 році і відтоді я постійно повертаюся, але я повертався з особистих причин ... і мене ніколи не цікавила особливо Україна ... вітрильний спорт мене цікавив, сальса, наприклад, але мене не цікавила ніколи Україна, або реформи, політика, економіка.."

Повний виступ Милованова на семінарі (з 2:25)

Сама нарізка з’явилась на YouTube каналі ексміністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш ще 6 жовтня і була поширена деякими ЗМІ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування