Поліція відповіла щодо пострілу на блокпосту: діяли за законом

Середа, 9 жовтня 2019, 16:14

У поліції кажуть, що конфлікт на блокпосту у місті Кремінна між активістами і правоохоронцями вичерпано, колона автомобілів поїхала в напрямку Золотого-4.

Джерело: МВС

Дослівно: "Ніяких протиправних дій проти громадян України не було! Виключно дотримання законодавства! Колона автомобілів поїхала в напрямку Золотого-4. Поліція продовжує нести службу".

Деталі: За даними правоохоронців, до блокпосту у Кремінній, що на Луганщині під'їхала колона із понад 25-ти автомобілів, які хотіли проїхати в місто Золоте.

Співробітники полку "Миротворець" зупинили автомобілі для передбаченої законодавством перевірки документів. Однак громадяни відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських. У результаті виник словесний конфлікт, який пізніше переріс у штовханину.

У МВС зазначають, що спецпризначенець (згідно з законом) здійснив попереджувальний постріл у повітря. Жодних спецзасобів чи зброї до осіб, котрі відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, не застосовували.

Двох осіб поліцейські затримали. Зазначається, що один із затриманих – водій авто, який здійснив наїзд на ногу спецпризначенцю, інший – перебував у розшуку. Також після огляду авто співробітники поліції вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї. Після перевірки її обіцяють повернути власникам.

Що передувало: З’явилася інформація, що на блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які хочуть проїхати в Золоте, аби не допустити розведення сил. Очільник "Національного корпусу" Андрій Білецький запевнив, що націоналісти їдуть на мирну акцію і під час інциденту  на блокпосту у націоналістів та ветеранів "не було зброї в руках".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News