Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ексзаступника голови Харківської ОДА взяли під частковий домашній арешт

П'ятниця, 1 листопада 2019, 09:45

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Євгену Шахненку, підозрюваному у службовій недбалості.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рішення слідчого судді Світлани Муратової

Дослівно: "Клопотання задовольнити. Застосувати до Шахненка Євгена Дем'яновича... запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а саме заборонити підозрюваному залишати житло... в період із 22:00 до 6:00".

Деталі: Запобіжний захід діє до 26 грудня.

Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Шахненко і його адвокат заперечували проти задоволення клопотання, яке, за їхніми словами, є необґрунтованим, а ризики, на які посилався прокурор, відсутні.

Проте у коментарі журналістам Шахненко сказав, що не подаватиме апеляцію на рішення слідчого судді: "Підкорятимуся рішенню суду".

Передісторія:

  • 26 жовтня 2019 року прокуратура оголосила Шахненку про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 267 ККУ).
  • За даними досудового слідства, в 2014-2015 роках підозрюваний, який тоді обіймав посаду директора департаменту обладміністрації, погодив проектно-кошторисну документацію та прийняв виконані роботи з реконструкції Малоданилівських очисних споруд, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам.
  • Збиток, завданий унаслідок державі, за даними слідства, становить понад 7 млн грн.
  • Реконструкцію Малоданилівських очисних споруд було розпочато в 2013 році.
  • Євген Шахненко обіймав посаду заступника Харківської облдержадміністрації в 2015-2019 роках, до цього очолював департамент капітального будівництва ХОДА.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура повідомила, що харківські правоохоронці викрили групу в складі 4 людей, які протягом 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підробкою офіційних документів заволоділи коштами державного та обласного бюджетів загальною сумою 18 млн грн, виділених на закупівлю устаткування і виконання робіт із реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради.
  • Усім чотирьом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.
  • До них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром від 206 до 400 тис. грн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування