Григорій Лєпс став персоною нон грата в Латвії

П'ятниця, 1 листопада 2019, 16:26

Латвія включила відомого в Росії співака Григорія Лєпса в перелік осіб, яким заборонений в’їзд до країни.

Про відповідне рішення повідомив глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Рішення було прийняте на підставі оцінки органів безпеки і другої частини 61 статті закону Про імміграцію. Лєпсу заборонено в'їжджати на територію Латвії на невизначений час.

Раніше міністр юстиції Яніс Борданс критикував міністра внутрішніх справ Сандіса Гіргенса за те, що він не включив Лєпса в чорний список, а навпаки, відвідав його концерт в Юрмалі.

Лєпс є в чорних списках декількох країн. Наприклад, йому заборонений в'їзд у Литву.

Мінфін США заявив, що Григорій Лєпс пов'язаний у злочинним синдикатом "Братське коло". На думку американських слідчих, він міг бути кур'єром у цій мафіозній структурі. "Братське коло" вважається злочинною мережею, створеною на пострадянському просторі і діє в Європі, на Близькому Сході, Африці та Латинській Америці. Профілем діяльності угруповання слідчі назвали відмивання грошей і торгівлю наркотиками.

І хоча сам Григорій Лєпс заперечує свій зв'язок з мафією, на багатьох відеозаписах і фотографіях видно, як співак зустрічається з лідерами злочинного угруповання і виступає на їх ювілеях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...