Тейлор розповів про дзвінок Трампа після розмови з Зеленським

Середа, 13 листопада 2019, 18:54
Тейлор розповів про дзвінок Трампа після розмови з Зеленським

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у середу розкрив нові подробиці телефонного дзвінка між Трампом та послом США в ЄС, який відбувся наступного дня після того, як президент Трамп поговорив з Володимиром Зеленським 25 липня.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на телеканал ABC News, який веде трансляцію публічних слухань.

Зі слів Тейлора випливає, що розмова між Трампом і Гордоном Сондлендом, послом США в ЄС, відбулася 26 липня й про неї раніше не повідомлялося.

"Минулої п'ятниці один з моїх співробітників розповів мені про події, які відбулися 26 липня. Поки ми з послом Волкером відвідували фронт (на Донбасі – Ред.), цей член мого персоналу супроводжував посла Сондленда на зустрічі з вищим українським чиновником у Києві", - сказав Тейлор.

За його словами, після цієї зустрічі Сондленд вирушив у ресторан і у присутності помічника Тейлора зателефонував Дональду Трампу. Співробітник зміг почути, що Трамп запитує Сондленда про розслідування.

"Посол Сондленд сказав президенту Трампу, що українці готові рухатися вперед", - розповів Тейлор.

Дипломат зазначив, що пригадує, як його помічник запитав про розмову.

"Посол Сондленд відповів, що президент Трамп більше турбується про розслідування щодо Байдена, на якому наполягав Джуліані", - сказав Тейлор. Пізніше він уточнив, що це означає, що Трамп, на його думку, більше турбувався про розслідування, ніж про Україну.

Читайте також: У Конгресі почалися відкриті слухання у справі імпічменту Трампа

У Трампа заявили, що він не дивиться слухання щодо його імпічменту

Нагадаємо:

  • Раніше Сондленд надав заплутані свідчення. Зокрема, він переглянув свої покази законодавцям Палати представників і визнав зв’язок американської допомоги Україні з розслідуванням щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Палата представників Конгресу США у середу розпочала публічну фазу слухань у справі імпічменту президента Дональда Трампа.

Знати більше: Імпічмент йде до фіналу: чи несе "Українагейт" реальну загрозу для Дональда Трампа

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News