У Росії кажуть, що дали жителям ОРДЛО 170 тисяч паспортів за півроку

Четвер, 14 листопада 2019, 10:10

Паспорти з російським громадянством з кінця квітня 2019 року видано понад 170 тисячам жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей України.

Джерело: заява губернатора Ростовської області РФ Василя Голубєва в ефірі телеканалу "Дон 24" в середу, "Интерфакс-юг"

Пряма мова: "Якщо говорити про кількість людей, які отримали громадянство – на сьогодні їх понад 170 тисяч осіб. Звичайно, частина людей поїхала назад".

Деталі: Російський губернатор не помітив збільшення навантаження на соціальну сферу регіону, зокрема, це не позначилося на роботі і завантаженні дитячих садків і шкіл Ростовської області, а також на ринку праці.

Передісторія:

  • 24 квітня 2019 року, після другого туру президентських виборів в Україні, президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дає жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України право отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.
  • Путін назвав це питанням "гуманітарного характеру". "У нас немає жодного бажання створювати проблеми новій українській владі. Але терпіти ситуацію, за якої люди, що проживають на території Донецької та Луганської республік, взагалі позбавлені будь-яких цивільних прав, – це переходить усі межі з точки зору прав людини", – заявив тоді он.
  • Росія спровокувала конфлікт на сході України навесні 2014 року і підтримує його досі, домагаючись особливого статусу для Донбасу від України.
  • Відкрито "приєднувати" ОРДЛО до РФ, як анексований Крим, Росія не намагається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування