Луценко каже, що останній рік почувався в ГПУ, як "хлопчик для биття"

Четвер, 14 листопада 2019, 14:48

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко каже, що з часу інавгурації Володимира Зеленського змушував себе ходити на роботу, але й раніше почувався в Генпрокуратурі некомфортно.

Джерело: інтерв’ю "Українській правді", відповідь на запитання, чи намагався він заручитися підтримкою американців, щоб залишитися на посаді

Пряма мова: "Останній рік я примушував себе ходити на роботу. Я скрипів зубами кожного ранку, коли прокидався і мав іти в ГПУ.

Я 6 разів просив парламент продовжити право заочного засудження. І 6 разів не голосувала не лише "Батьківщина", "Самопоміч", але й навіть БПП. Навпаки парламент приймав закони, які зв’язували руки й ноги слідчим, а не тільки прокурорам.

Я ходив на роботу, в якої уже була місія неможлива. Без законодавчої допомоги генпрокурор в нашій країні – ніхто. Просто хлопчик для биття.

І тому я знав, що в мене немає підтримки в парламенті, і в наступному (парламенті) – я ж не маленька дитина, у президента Зеленського для не його генпрокурора такої більшості не буде. З травня цього року я ходив на роботу, примушуючи себе".

Деталі: На запитання, чому він так довго тримався за посаду, Луценко відповів: "А що – скинути її?".

"А вам не здається, що заслужена подяка Авакову за чесні вибори мала би бути не тільки Авакову? Вам не здається, що без об’єктивної позиції прокуратури ми би не провели чесних і відкритих виборів?", – зазначив він

"Я стиснув зуби і сказав собі: я не віддам цього "окопу" для тих, хто може використовувати ГПУ", – сказав колишній генпрокурор.

Інтерв'ю Луценка читайте на "Українській правді" незабаром.