Зеленський розповів про забобони у президентському кріслі

Вівторок, 19 листопада 2019, 12:48

Президент Володимир Зеленський заявив, що не буде голитися допоки три українські судна, які  захопила Росія у листопаді 2018 року, не повернуться додому.

Джерело: спільний брифінг президента України та прем’єра Чехії Андрея Бабіша

Пряма мова Зеленського: "Ми щодня з чимось боремося… Я вам чесно скажу, я хочу вибачитися, що я не поголився. Це не просто так. Є таке українське слово "забобони". Дуже класне слово я його дуже люблю. Зараз я очікую кораблі. Кораблі повернуться, тоді поголюся".   

Деталі: За його словами, від зустрічі у нормандському форматі він очікує "реальних результатів".

Він обіцяв, що обговорить з лідерами Франції, Німеччини і Росії питання конкретних термінів закінчення військового конфлікту на Донбасі.

Що було раніше: 18 листопада пресцентр Командування Військово-Морських Сил України повідомив у Facebook, що затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року катери "Нікополь", "Бердянськ" та буксир "Яни Капу" прямують додому.

15 листопада стало відомо, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня 2019 року в Парижі. Того ж дня відбулася телефонна розмова Макрона і президента України Володимира Зеленського. 

Макрон і Зеленський обговорювали проведення саміту в "нормандському форматі", який відбудеться 9 грудня в Парижі.

Остання "нормандська зустріч" пройшла у жовтні 2016 року.

Читайте також: Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів 

Передісторія:

  • 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя.
  • Троє українських моряків отримали поранення.
  • 24 полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Вони провели в російському СІЗО 10 місяців.
  • 7 вересня 2019 року моряків обміняли і повернули в Україну.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування