Чехія видала Україні підозрюваного в багатомільйонних розкраданнях

Вівторок, 19 листопада 2019, 14:55

Чехія видала Україні гендиректора товариства, якого розшукували за підозрою у розкраданні обладнання Дитячо-юнацького учбово-спортивного центру профспілок міста Києва "Авангард", закупленого за державні кошти.

Джерело: прокуратура Києва, речниця відомства Надія Максимець у коментарі "Українській правді"

Деталі: 15 жовтня 2019 року підозрюваного заарештували на території Чехії. За результатами розгляду запиту української сторони компетентні органи Чеської Республіки ухвалили рішення про екстрадицію вказаної особи. 18 листопада 2019 року в аеропорту "Бориспіль" українським правоохоронцям видали підозрюваного.

Як пояснила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, реконструкція льодового стадіону "Авангард" почалася в 2010 році, а вже у 2013 прокурорська перевірка встановила мільйонні зловживання, як з боку посадовців центру, так і керівника підрядної організації. У зв'язку з цим було розпочато кримінальні провадження, але розслідувалися вони не ефективно.

Пряма мова: "У 2018 році прокуратура активізувала слідство та за його результатами повідомила про підозру ексдиректору "Авангарду" у розтраті державних коштів (майже 15 млн грн. -ред.) за ч. 5 ст. 191 КК України. Зараз обвинувальний акт відносно колишнього посадовця перебуває на розгляді в суді. Тоді у 2018 році була оголошена підозра і ексгендиректору товариства. Але він почав переховуватися від слідства, у звязку з чим був оголошений у розшук".

 

Додатково: Наразі чоловіка затримано слідчими ГУ НП в м. Києві та до суду подано клопотання про застосування відносно нього запобіжного заходу.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...