Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слуга народу" обіцяє зробити все можливе для безпеки журналістів

Субота, 2 листопада 2019, 11:42

У партії "Слуга народу" обіцяють зробити все можливе, щоб журналісти в Україні почувалися в безпеці.

Джерело: Заява партії до міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Дослівно: "Ми зробимо все можливе, аби журналісти, які живуть і працюють в Україні, почували себе в безпеці та дійсно були четвертою владою, що допомагає робити країну кращою".

Деталі: У партії нагадали, що резолюцію про відзначення 2 листопада міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів було ухвалено в 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Дату обрано на знак вшанування пам’яті двох убитих французьких журналістів.

Резолюція ООН засуджує всі акти насилля проти працівників ЗМІ та закликає весь цивілізований світ попереджати злочини й притягувати винних до відповідальності.

Передісторія:

  • 31 жовтня народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко у Верховній Раді нагадав журналістам, які опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність.
  • У серпні глава Офісу президента Андрій Богдан заявляв, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • У вересні стався конфлікт між журналістом видання "Схеми" Сергієм Андрушком і речницею президента Юлією Мендель. Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику ОП Андрію Богдану. Речниця Зеленського та охорона президента не давали йому це зробити – притримували його, заважаючи підійти до Богдана.
  • Мендель пізніше пояснила, що "зупиняла" Андрушка, бо той "втручався в особистий простір" першої особи держави.
  • Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила повне відео спілкування Андрушка з Мендель.
  • Також було опубліковано відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.
  • 10 жовтня під час спілкування з журналістами на фудмаркеті президент Володимир Зеленський виправдовував поведінку свого прессекретаря Юлії Мендель, відзначивши що "здоровий мужик" Андрушко стрибав на Мендель, що він "не може мікрофоном бити його по обличчю", і що у такому випадку він захищатиме "дєвочку".   

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування