У Гонконзі протестуючі пошкодили офіс головного інформагентства Китаю

Неділя, 3 листопада 2019, 09:35

У Гонконзі в суботу протестуючі підпалили входи до станцій метро і пошкодили деякі магазини, а також офіс китайського державного інформагентства Сіньхуа.

Джерело: Reuters, Сіньхуа

Деталі: Як пише Reuters, у суботу поліція застосувала сльозогінний газ до демонстрантів, одягненим у чорне, після того як вони підпалили станції метро і пошкодили будівлі, в тому числі офіційне китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Відзначається, що це був один із найбільших проявів насильства за останні тижні.

Раніше поліція також застосувала сльозогінний газ у парку, де зібралися тисячі протестувальників.

Невеликі групи протестуючих в масках бігли в центральний діловий район.

Вони почали кидати бензинові бомби на вулиці, перед штаб-квартирою банку HSBC і представництвом Банку Китаю в Гонконзі. Поліція знову застосувала сльозогінний газ.

Пізніше демонстранти підпалили входи до станцій метро, ​​які часто закривалися, щоб зупинити людей, і витягли дві телефонні будки з-під землі, щоб встановити одну з безлічі палаючих барикад.

Були також пошкоджені деякі магазини і підприємства, в тому числі торговельна мережа американської мережі кав'ярень Starbucks і офіс китайського інформаційного агентства Сіньхуа.

Гонконгські медіа-асоціації засудили вандалізм по відношенню до Сіньхуа.

Як йдеться на сайті Сіньхуа, група бунтівників знищила обладнання, призначене для забезпечення безпеки агентства, за допомогою фарборозпилювача нанесла на стіни образливі написи і знесла головний вхід у будівлю агентства і деякі з його вікон.

Також вандали кинули в лобі будівлі запальні і фарбувальні бомби, увірвалися всередину і стали громити будівлю вже зсередини.

Нагадаємо:

  • Заворушення продовжують низку протестів проти поправок до проєкту закону, який дозволяє екстрадицію жителів міста до материкового Китаю.
  • Крім того, серед вимог демонстрантів – відставка глави адміністрації Гонконгу Керрі Лем, відмова від називання протесту "бунтом", звільнення арештованих.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News