Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорт ще 2016 року звинувачував Україну у зламі сервера Демпартії – документи

Неділя, 3 листопада 2019, 15:06
Манафорт ще 2016 року звинувачував Україну у зламі сервера Демпартії – документи

Колишній голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт ще влітку 2016 року висунув ідею про відповідальність України, а не Росії, за злам сервера керівного органу Демократичної партії.

Джерело: документи, оприлюднені Міністерством юстиції США 2 листопада, пише Радіо Свобода

Деталі: Міністерство юстиції опублікувало 500 сторінок витягів із інтерв'ю, електронних листів та інших документів, пов'язаних із доповіддю колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії в президентську кампанію 2016 року.

Це сталося після рішення суду за позовами, поданими американськими засобами інформації – BuzzFeed News та CNN.

Документи, оприлюднені 2 листопада, показують, що заступник керівника кампанії Трампа Рік Ґейтс розповів ФБР про цю теорію Пола Манафорта під час інтерв'ю, проведеного в межах розслідування Мюллера.

Дослівно Радіо Свобода: "Нова інформація свідчить, що люди в команді Трампа і навколо неї наполягали на хибній теорії про роль України у витоку документів Демократичної партії набагато раніше, ніж вважалося раніше.

Також, схоже, існує зв'язок між уже завершеним розслідуванням Мюллера та розслідуванням щодо імпічменту Трампа, одним із центральних моментів якого є ймовірний тиск американського президента на українського".

Що було раніше: У звіті, опублікованому в квітні, Мюллер дійшов висновку, що Росія проводила "широкі та систематичні" зусилля щодо втручання у вибори 2016 року, використовуючи електронні листи, викрадені у чиновників Демократичної партії. Також, як вважає слідство, Росія причетна до кампанії в соціальних медіа для поширення дезінформації.

Москва незмінно заперечує своє втручання у будь-які вибори за кордоном, а Трамп заперечує будь-яку змову з росіянами.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування