Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Рік без Каті": в 40 містах пройдуть акції в день смерті Гандзюк

Понеділок, 4 листопада 2019, 09:03

4 листопада, у роковини смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк, у 40 містах України та світу відбудуться акції "Рік без Каті" з вимогою покарати винних у нападі на неї.

Джерело: Facebook-сторінка ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?", "Радіо Свобода"

Пряма мова: "4 листопада ми знову вийдемо на вулиці наших міст для того, щоб нагадати всім – і вбивцям, і владі, і всім громадянам нашої країни: ми вимагаємо справедливості".

Деталі: Акції почнуться о 19:00.

У Києві активісти мають намір прийти до Офісу президента.

Активісти закликали президента Володимира Зеленського прийти на акцію і поставити свічку в пам’ять про Катерину Гандзюк, а також використати всі важелі впливу і проявити політичну волю для покарання замовників убивства Гандзюк.

Крім Києва, акції пройдуть у: Херсоні, Одесі, Житомирі,, Харкові, Сєвєродонецьку, Луцьку, Львові, Коростишеві, Хмельницькому, Вінниці, Дніпрі, Торецьку, Самоборі, Сумах, Рівному, Кропивньцькому, Ужгороді, Чернівцях, Тернополі, Івано-Франківську, Кривому Розі, Черкасах, Маріуполі й Запоріжжі.

Також акції влаштують у: Варшаві (Польща), Парижі (Франція), Берліні й Карлсруе  (Німеччина), Римі (Італія), Брюсселі (Бельгія), Раковніку (Чехія), Тель-Авіві (Ізраїль), Брно (Чехія), Відні (Австрія), Чикаго, Ньо-Йорку, Айова Сіті, Бостоні та Кремнієвій долині (США), в Естонії та у містах Канади.

Знати більше: Безкарність вбиває. Ким була і за що боролась Катя Гандзюк

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. У неї були опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Станом на 21 вересня Гандзюк перенесла 11 операцій.
  • 4 листопада Катерина Гандзюк померла у реанімації в Києві.
  • За життя, з лікарняного ліжка, Гандзюк, опублікувала відеозвернення до української влади та звичайних українців.
  • 5 серпня 2019 року набув чинності вирок 5-м особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.
  • Нещодавно в СБУ повідомили, що слідство у справі про вбивство Гандзюк триває у межах п'яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування