Маскнакидки і слід "дикого звіра": як в’єтнамці через український кордон проривалися

Понеділок, 4 листопада 2019, 10:41

На Закарпатті військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону завадили групі з 12 мігрантів потрапити в Угорщину.

Джерело: Державна прикордонна служба

Дослівно: "Отримавши інформацію про рух на околиці населеного пункту Горонглаб невідомих осіб на місце відразу виїхала група реагування. Порушники пробиралися до кордону та були затримані за 300 метрів від нього".

 

Деталі: За даними правоохоронців, група нелегалів складалася з 12 осіб, серед яких 7 чоловіків та 5 жінок. Документів із собою вони не мали, однак назвалися громадянами В’єтнаму. За підозрою у сприянні незаконному перетину через кордон, затримали також 26-річного українця, який намагався чинити фізичний опір.

Зазначається, що організатори добре готували нелегалів для подорожі. В’єтнамці із собою мали маскувальні накидки, які б дозволяли їм залишатися непоміченими від тепловізорів, спальний мішок, а також у одного з затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини.

 

На незаконних мігрантів склали адмінпротоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП за спробу порушення кордону. Будуть проведені фільтраційно-перевірочні заходи для встановлення всіх обставин їх мандрівки.

На українця складено протокол за ст.185-10 КУпАП, до Нацполіції направлено повідомлення про ознаки кримінального правопорушення за ст. 345 ККУ "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Додатково: За даними ДПСУ, за 9 місяців 2019 року, співробітники Держприкордонслужби затримали більше 60 громадян В’єтнаму, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування