Головні новини четверга і ночі: справа Дубневича та обшуки у власника "Прямого" 

П'ятниця, 8 листопада 2019, 07:00

Суд заарештував нардепа Дубневича, через Порошенка у власника "Прямого" проводять обшуки, в Києві підірвали автомобіль російського бізнесмена — новини, які були актуальні 7 листопада.

Про Дубневича

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила для нардепа Ярослава Дубневича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 90 мільйонів гривень.

Про обшуки

В офіційного власника телеканалу "Прямий", ексрегіонала Володимира Макеєнка проводять обшуки через провадження щодо ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу. Канал сприймає такі дії як "тиск і наступ" на свободу слова.

Як реакцію на обшуки, "Прямий" наживо показав "захоплення" каналу. Під час телетрансляції у студію "Прямого" увірвались люди в масках, камуфляжі та зі зброєю, імітуючи таким чином "захоплення" телеканалу. 

Про вибух

Автомобіль "Мерседес", який цієї ночі підірвали у Києві, належить директору фармацевтичної компанії Ігорю Салу, від вибуху загинув його охоронець. В момент вибуху в авто перебував Сало і його водій. 

Автомобіль підірвав на Житомирській трасі мотоцикліст. Він під’їхав ззаду, поклав на дах автомобіля вибуховий пристрій, від’їхав на якусь відстань та привів його у дію.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося майже чотири тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який під час конфлікту у будинку поранив свого сусіда з вогнепальної зброї.

Поліція розпочала кримінальне провадження через погрози Портнова журналістам "Радіо Свобода".

Затриманий прикордонниками та поліцією в аеропорту "Бориспіль" російський злочинець втік з-під варти під час транспортування в ізолятор, але потім його знайшли та затримали.

Рівень ксенофобії в Україні за рік дещо знизився, найгірше українці ставляться до африканців і ромів.

Екс-нардепа Сергія Пашинського не можуть доставити на допит у Святошинський суд у справі щодо розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року, тому що він належить до категорії осіб, яким може загрожувати небезпека.

Президент Володимир Зеленський 6 листопада задекларував понад 900 тисяч гривень доходу від здачі в оренду майна.

Міжнародна незалежна слідча група Bellingcat встановила вигадані прізвища російських найманців Ігоря Безлера та Олега Іваннікова за виданими їм у Росії "фейковими" паспортами з послідовними номерами.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" зафіксували таємні зустрічі членів команди президента Володимира Зеленського із українськими олігархами та бізнесменами: Ігорем Коломойським, Валерієм Хорошковським, Артуром Мхітаряном.

Голова фракції партії "Голос" у Верховній Раді Сергій Рахманін заявив, що одним із шляхів розв’язання проблеми Донбасу може стати тимчасове заморожування конфлікту, підкресливши необхідність повернути з тимчасово окупованих людей, які цього хочуть.

Німецький законодавчий орган Бундестаг не зміг проголосувати за поправки, які б дозволили газопроводу Північний потік-2 обійти газову директиву Європейського Союзу. Законодавцям не вистачило кворуму.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News