Пєсков і Лавров ще не знають, якою буде зустріч Путіна і Зеленського

Неділя, 1 грудня 2019, 14:43

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що формат зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського стане відомий ближче до дати саміту "нормандської четвірки", 9 грудня.

Джерело: Пєсков, Лавров і Ушаков у програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія-1", повідомляє ТАСС

Пряма мова Пєскова: "Так чи інакше Путін і Зеленський поспілкуються. У випадку Путіна і Зеленського це набагато важливіше, ніж антураж зустрічі. Яким буде антураж, який буде формат, напевно про це буде досягнуто домовленості вже ближче до самої зустрічі".

Пєсков також зазначив, що зустріч може посприяти знаходженню "розв'язок" у ключових проблемних питаннях.

"Можна припустити, що це буде зустріч не заради того, щоб все завести в глухий кут, а щоб дійсно спробувати знайти якісь розв'язки", - додав він.

Водночас міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що контакт Путіна і Зеленського в Парижі 9 грудня може дозволити прояснити позицію Києва щодо мінських домовленостей.

Пряма мова Лаврова: "Контакт буде, безумовно, корисний, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як все-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв з офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей".

"Буде зустріч у "нормандському форматі": чотири лідери будуть там разом в один і той самий час. Як уже сказали в адміністрації президента, є можливість поговорити Путіну і Зеленському. Вона не буде формальною, тому що це станеться "на полях" іншого заходу".

У свою чергу, помічник президента Росії Юрій Ушаков зазначив, що формат і тривалість зустрічі Путіна і Зеленського буде залежати від графіка роботи лідерів під час саміту "нормандської четвірки".

Пряма мова Ушакова: "Є намір провести таку двосторонню зустріч. Просто буде багато залежати від того, як буде побудований графік роботи самої "четвірки". Навіть можуть відійти вбік удвох і поговорити там 30 хвилин, а можуть півтори години".

Передісторія:

  • Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" запланована на 9 грудня 2019 року у Парижі.
  • Зеленський на ній планує серед іншого говорити про припинення вогню на Донбасі.
  • 27 листопада Ушаков заявляв, що особиста зустріч президентів Росії Володимира Путіна і України Володимира Зеленського на полях "нормандського саміту" в Парижі, швидше за все, відбудеться.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування