Військовий капелан зник на Київщині: у Філарета заявили, що мав конфлікт з ПЦУ

Неділя, 1 грудня 2019, 22:18

У Київській області поліція розшукує військового капелана, який зник безвісти.

Джерело: ГУ Нацполіції у Київській області, пресцентр Київської Патріархії

Деталі: За даними правоохоронців, повідомлення про зникнення священнослужителя у смт. Клавдієво, Бородянського району надійшло 30 листопада від одного з прихожан. 

Прикмети розшукуваного - вік 45 років, спортивної статури, зріст близько 185 см., темно-русе волосся, сіро-зелені очі, вуса та борода. На момент зникнення, ймовірно, був одягнений у темну куртку та камуфльовані штани.

Особовий склад поліції регіону піднято по тривозі, залучено підрозділи превентивної діяльності та кримінальну поліцію.

 
 

В УПЦ КП у свою чергу заявили, що священник Сергій Струк - військовий капелан, учасник бойових дій, зник в ніч на 30 листопада з місця відправлення богослужінь у смт. Клавдієво-Тарасове. 

Дослівно: "Отець Сергій публічно засвідчив факти використання духовенства ПЦУ у політичних проектах. ...  Тривалий час отець Сергій знаходиться у відкритому протистоянні із благочинним Бородянського району Православної Церкви України протоієреєм Іваном Дзюбою, від якого отримував відкриті погрози фізичної розправи", - йдеться у заяві УПЦ КП. 

Деталі: Відповідно до повідомлення, "останню погрозу" Струк отримав 29 листопада "у присутності свідків".

"Саме на той відрізок часу, у який сталася подія, були відімкнені камери відеоспостереження, встановлені на церкві. Експерти-кінологи місцем втрати сліду отця Сергія визначають периметр території поряд із нею", - заявили в УПЦ КП. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування