Колишню кримську депутатку засудили до 14 років в’язниці за анексію

Середа, 11 грудня 2019, 11:27
Колишню кримську депутатку засудили до 14 років в’язниці за анексію

Святошинський райсуд Києва заочно засудив колишню депутата Верховної Ради Криму Світлану Савченко до 14 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді.

Джерело: Прокуратура Автономної республіки Крим з посиланням на рішення суду від 10 грудня

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний: "За вчинення злочинів проти основ національної безпеки особи повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності і як приклад, депутата Світлану Савченко визнано винною у державній зраді та засуджено до 14 років позбавлення волі.

Принциповим обов’язком прокуратури автономії при підтриманні публічного обвинувачення було довести вину та забезпечити невідворотність покарання".

Деталі: Світлана Борисівна Савченко була депутатом Верховної Ради АР Крим VI скликання, українська прокуратура інкримінувала їй ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

За даними правоохоронців, Савченко брала участь у засіданнях Верховної Ради АР Крим, на яких прийняли постанову "О независимости Крыма", згідно з якою створили нелегітимне державне утворення "Республика Крым", а також постанову "О правоприемстве Республики Крым".

Крім того,  Світлана Савченко взяла участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу "Государственный Совет Республики Крым", який ухвалив так звану "Конституцию Республики Крым", відповідно до якої АРК стала "невід’ємною частиною території Російської Федерації".

Прокуратура АР Крим у суді довела вину депутатки у вчиненні дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, а саме надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування