Бійкою в Раді займеться поліція

Середа, 11 грудня 2019, 14:22
Бійкою в Раді займеться поліція

Поліція відкрила провадження через сутичку в приміщенні комітетів Верховної Ради між народний депутатами від "Слуги народу" та екснардепами від "Свободи".

Джерело: пресслужба Нацполіції та коментар УП речниці прокуратури Києва Надія Максимець

Пряма мова Максимець: "За цим фактом наразі розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 346 КК України 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Досудове розслідування доручено Печерському управлінню поліції. Вживаються заходи із встановлення правопорушників".

Деталі: 11 грудня від народного депутата 9-го скликання у поліцію надійшло повідомлення про отримання тілесних ушкоджень.

На місці події працює слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Що було раніше: 11 грудня після засідання аграрного комітету у коридорах Ради почесали кулаки депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від "Свободи" Едуард Леонов. Політиків почали розбороняти, але до сутички приєднались інші.

Колишній нардеп Леонов запевняє, що бійку почав депутат від "Слуги народу".

Водночас, за словами нардепа від "СН" Євгенії Кравчук, Богданець знаходиться в лікарні з підозрою на струс мозку.

У "Слузі народу" вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

У фракції повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на інцидент. "СН" заявила про неприпустимість тиску на нардепів із застосуванням сили.

Також в "СН" закликати апарат ВР тимчасово перенести засідання комітету у більш захищене приміщення та посилити охорону і забезпечення порядку.

Аграрний комітет ВР вирішив зустрітися у четвер о 8.00 ранку.  До законопроєкту щодо ринку землі подали понад 4 тисяч правок. 

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Передісторія:

  • Ще 2 вересня президент Володимир Зеленський "доручав" скасувати мораторій на продаж землі.
  • 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сумнівається, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроєкт про запуск ринку землі сільськогосподарського призначення, бо до нього подали до 4 500 правок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування