Депутати Одеси пропонують об'єднати місто з 26 селами

Середа, 11 грудня 2019, 17:05
Депутати Одеси пропонують об'єднати місто з 26 селами

Одеська міська рада звернулася до Кабінету міністрів, Одеської обласної ради та облдержадміністрації з проханням врахувати інтереси Одеси при створенні перспективного плану об'єднаних громад регіону.

Джерело: "Думская"

Деталі: Міськрада просить включити до складу Одеської міської об'єднаної територіальної громади населені пункти: Одесу, Фонтанку, Крижанівку, Нову Дофінівка, Чорноморське, Григорівку, Нові Біляри, Іванове, Світле, Корсунці, Красносілку, Іллічівку, Протопопівку, Латівку, Усатове, Набережне, Нерубайське , Велику Балку, Авангард, Прилиманське, Сухий Лиман, Нову Долину, Таїрове, Малодолинське, Бурлачу Балку, Великодолинське, Олександрівку.

Текст звернення депутати затвердили на сесії 11 грудня. Зачитував його голова земельної комісії Олег Бриндак, який заявив, що Одеса "задихається в нинішніх кордонах".

Пряма мова: "У нас 6 тисяч осіб на квадратний кілометр, такої щільності немає в жодному великому місті України. У нас 18 квадратних метрів житла на людину, в той час як в середньому по Україні - більше 20 метрів. і найголовніше, забудова околиць триває - те, що сьогодні будується і те, що планується побудувати найближчим часом, розраховане на 300 тисяч жителів".

Додатково: У деяких депутатів виникли питання: зокрема, що дасть приєднання до Одеси такої великої кількості населених пунктів в економічному плані і чи не стануть вони камінням, яке втопить бюджет міста. Ні доповідач, ні інші чиновники назвати якісь цифри не змогли, проте віце-мер Світлана Бедрега заявила, що мова не йде про великі суми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування