У Кремлі обурилися, що Україна в Парижі редагувала узгоджений документ

Неділя, 15 грудня 2019, 15:43
У Кремлі обурилися, що Україна в Парижі редагувала узгоджений документ

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що українська сторона з самого початку саміту "нормандської четвірки" в Парижі намагалася внести поправки в раніше узгоджений підсумковий документ.

Джерело: Пєсков у програмі "Велика гра" на Першому каналі російського ТБ, повідомляє "Інтерфакс"

Деталі: За словами Пєскова, саміту в Парижі передувала напружена робота помічників президентів над текстом, однак українська сторона розпочала зустріч із бажання відредагувати деякі пункти домовленостей.

Пряма мова: "Формулюваннями займалися самі лідери, пропонувалися формулювання однією стороною, які не могли бути прийняті іншою, і ця робота тривала багато годин".

"Пропоновані формулювання часто не зовсім лягали в загальну канву, і це потрібно було контролювати і поправляти по ходу, незважаючи на загальну виражену усіма прихильність Мінським домовленостям".

Читайте також: 

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Нормандія 2019 відбулася. Перша реакція соцмереж

5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як Україна домовлялась про мир

Передісторія:

  • 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", де президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • В рамках "Норманді" відбулася двостороння зустріч президентів України і РФ. Переговори тет-а-тет тривали менше півгодини.
  • У ході зустрічі в "нормандському форматі" заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко повідомляв, що лідери "четвірки" домовилися про певні зміни тексту спільного рішення, проєкт якого був підготовлений раніше.
  • На офіційному сайті президента виправили переклад комюніке за результатами Нормандської зустрічі 9 грудня в Парижі в частині "заходів з імплементації політичних положень Мінських угод".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...