У Кремлі назвали оціночними висловлювання щодо України спікера Держдуми

Понеділок, 2 грудня 2019, 12:43

У Кремлі назвали оцінним судженням висловлювання спікера Держдуми В'ячеслава Володіна про загрозу виходу деяких областей зі складу України в разі утиску в цій країні "малих народів", нагадавши, що зовнішню політику в РФ визначає президент.

Джерело: прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російський "Інтерфакс"

Деталі: На питання, чи поділяють цю думку в Кремлі і чи є вона думкою вищого військово-політичного керівництва Росії, Пєсков казав: "Зовнішня політика РФ формулюється по Конституції президентом і реалізується в якості інструментарію МЗС".

На 12-й сесії форуму з питань меншин під егідою Ради ООН з прав людини, що проходила 28-29 листопада в Женеві, українська делегація спробувала двічі перешкодити виступу депутата Держдуми від окупованого Криму Руслана Бальбека, включеного до складу російської делегації з порушенням процедур.

Пряма мова Пєскова: "Усі гілки влади поділяють стурбованість і сходяться на неприйнятності цих демаршів, але, що стосується інших оціночних заяв, то я рекомендував би звернутися до Держдуми".

Що передувало: Спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін заявив, що через "націоналізм та утиски малих народів" зі складу України можуть вийти ряд областей. За словами Володіна, в Україні "постійно порушуються права нацменшин".

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба і заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у відповідь припустили, що Україна могла б прийняти пару областей РФ "для відновлення історичної справедливості, демократичного врядування, внедреніея європейських стандартів життя".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав Володіна "русским дураком".

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підкреслив, що в Україні немає ні "малих", ні "великих" народів, а влада працює над об'єднанням суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News