Фігуранта справи MH17 Цемаха оголосили в розшук

Вівторок, 3 грудня 2019, 12:44

Служба безпеки України оголосила в розшук бойовика "ДНР" фігуранта справи про збиття малайзійського "Боїнга" на Донбасі у 2014 році Володимира Цемаха, який 7 вересня був переданий Росії згідно з умовами обміну полоненими.

Джерело: сайт МВС

Деталі: Цемаха внесено до списку розшукуваних осіб за підозрою в участі в терористичній групі і здійсненні терористичного акту, що призвів до загибелі людей.

На сайті вказано, що Цемах розшукується, як особа, що переховується від слідства. При цьому датою зникнення підозрюваного вказано 23 вересня 2019 року.

UPD: У пресслужбі СБУ Українській правді пояснили, шо 23 вересня Цемаха оголосили в розшук у зв'язку з тим, що його місце знаходження не відомо і він не з'являється на вимогу слідчого.

Нагадаємо, 

  • 7 вересня Україна передала Росії фігуранта справи про збитий над Донбасом малайзійський "Боїнг" рейса MH17 Володимира Цемаха згідно з умовами обміну полоненими.
  • Того ж дня з’явилася інформація, що прокуратура Нідерландів попросила РФ видати Цемаха. Росіяни це заперечили.
  • 11 вересня Нідерланди перекваліфікували Цемаха з ключового свідка у справі MH17 на підозрюваного.
  • 12 вересня дочка бойовика Марія Левченко-Цемах заявила, що Цемах повернувся з Росії на окуповану територію Донбасу.
  • Колишнього "командира ППО" міста Сніжне Володимира Цемаха у червні 2019 року затримали українські спецслужби. Офіційна версія – на лінії розмежування, за даними родичів Цемаха – внаслідок спецоперації на території "ДНР".
  • Є архівне відео, на якому Цемах, схоже, зізнається в причетності до трагедії з "Боїнгом", а саме, що він ховав ракетну установку, з якої його збили бойовики.

Знати більше: Помічник президента Андрій Єрмак: Прізвище Цемаха на обмін в розмовах Зеленського і Путіна було з самого початку 

Цемаха відпустили. Реакція соцмереж

Справа Цемаха і обмін полоненими. Коли українці зможуть повернутися додому

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування