Тесть Зеленського працює помічником "слуги народу"

Вівторок, 3 грудня 2019, 14:33
Тесть Зеленського працює помічником слуги народу

Батько Олени Зеленської Володимир Кияшко працює помічником нардепа від "Слуги народу" Олега Бондаренка і опікується темою переробки промислових відходів на дорожнє покриття.

Джерело: Громадський рух "Чесно" з посиланням на Бондаренка

Пряма мова: "Для мене Володимир Кияшко – це не батько першої леді. Для мене він у першу чергу фахівець із питань промислової екології та забруднення довкілля, і саме цим він у мене займається як помічник. Він допомагає мені в місті Кривий Ріг, фактично він є моїм представником".

 
"Слуга народу" Бондаренко 
Фото "Чесно"

Деталі: Кияшко є помічником Бондаренка на громадських засадах. За словами нардепа, Кияшко – не професійний еколог, але він спеціалізується на темі промислових відходів. 

Бондаренко додав, що з батьком Олени Зеленської він познайомився після парламентських виборів і входження до Верховної Ради. Тоді Кияшко начебто підійшов до "слуги народу" разом з іншими помічниками та запропонував свою допомогу як помічника-консультанта.

Наразі тесть президента працює над темою очищення України від промислових відходів, які утворюються внаслідок видобування руди в шахтах, а також шламових відвалів на "Криворіжсталі", "Запоріжсталі" та інших промислових підприємствах. Зокрема, вивчає їх можливу переробку на дорожнє покриття.

Кияшко є кандидатом технічних наук, доцентом кафедри "Будівельні конструкції та споруди" Київського інституту залізничного транспорту, викладає дисципліну "Будівельні конструкції та будівлі на транспорті".  

 
Скриншот з сайту Київського інституту залізничного транспорту

За даними системи YouControl, раніше тесть президента був керівником ТОВ "Криворіжмонолітбуд" і ТОВ "Техноімпульс", які виробляють будівельні металеві конструкції та бетонні розчини.

Довідка: За законом про статус народного депутата, кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта. Вони можуть допомагати нардепам на громадських засадах або працювати за трудовим договором, отримуючи зарплату з держбюджету.

У 2019 році загальний фонд виплат для оплачуваних помічників депутата становить близько 48 тисяч гривень на місяць.

Передісторія:

  • Раніше організація "Екологія. Право. Людина" повідомляла, що Олег Бондаренко під виглядом збереження лісів протягнув через Раду вирубку Карпат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News