Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Слузі народу" запевняють: Кешу для пенсіонерів в ОРДЛО не буде

Вівторок, 3 грудня 2019, 15:21

Законопроєкт "слуг народу" щодо виплат пенсій особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, не передбачає виплати через банки, які не співпрацюють із українською банківською системою.

Джерело: Брифінг голови комітету ВР з питань соцполітики, нардепа від "Слуги народу", Галини Третьякової щодо законопроєкту 2083-д  

Пряма мова Третьякової: "(Законопроєкт – ред.) доопрацьований і він опікується саме реалізацією права людей на пенсію. Тих хто є внутрішньо переміщеними особами, а також тих, хто перебуває на тимчасово непідконтрольних територіях".

"Наші опоненти кажуть, що ми є зрадниками національних інтересів, коли поновлюємо людей у правах на отримання пенсії, або спрощуємо процедуру ідентифікації. Хочу сказати, що цей законопроєкт не опрацьований для того, щоб виплачувати гроші у кеші на території непідконтрольній, у банках, які не співпрацюють з українською банківською системою".

"Цей законопроєкт направлений, в першу чергу, щоб ми поновили людей, які проживають на непідконтрольній території, але працювали на території Україні і є громадянами України, у правах на ту пенсію, яку ми виплачуємо своїм громадянам".  

Деталі: Третьякова розповіла, що попередня влада зробила жорсткішою систему ідентифікації людей, які приїжджають через пункти пропуску за пенсією. Вона вказала, що протягом півроку 2019 року на КПВВ померли 34 пенсіонери. За словами глави комітету, законопроєкт втричі збільшує термін ідентифікації пенсіонера. Також законопроєкт дозволяє Пенсійному фонду України поновлювати пенсію без паперової пенсійної справи, яка наразі перебуває на непідконтрольній території, через що Пенсійний фонд України досі спілкується із Росією і надає їй персоніфіковані дані.   

Пряма мова Третьякової: "Цей законопроєкт передбачає визначення розміру пенсії незалежно від того, де перебуває паперовий носій".  

Передісторія:

  • В листопаді у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2083-д, покликаний врегулювати питання виплати пенсій особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування