Заступник держсекретаря спростував теорію втручання України у вибори США

Вівторок, 3 грудня 2019, 22:49

Заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Гейл заявив, що немає доказів втручання України у вибори в США 2016 року – це кампанія російської пропаганди.

Джерело: "Голос Америки" з посиланням на виступ Девіда Гейла у сенатському Комітеті з міжнародних відносин

Пряма мова Гейла: "За оцінками розвідувального співтовариства, російський президент Володимир Путін розпорядився вести кампанію впливу у 2016 році, націлену на наші президентські вибори".

Деталі: Гейл не сумнівається, що теорія про українське втручання є частиною поширюваної Росією пропаганди.

Що передувало: 3 грудня у Комітеті Сенату США з розвідки, контрольованому республіканцями, заявили, що не знайли доказів втручання України в американські вибори 2016 року.

Передісторія:

  • У січні 2017 року тоді новообраний президент США Дональд Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інституції, однак заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.
  • Тоді Розвідка США оприлюднила доповідь про втручання Росії у вибори США, згідно з якою президент Володимир Путін розпорядився організувати у 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підірвати демократичний процес і зганьбити кандидата від демократів Гілларі Клінтон.
  • У листопаді 2017 року Трамп розповів, що під час саміту у В'єтнамі питав президента РФ, чи той втручався в американські вибори, – Путін заперечив, і він йому вірить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування